Poppentheater in Ruimte in Beweging

Martin Soeters maakt al ruim 25 jaar theater met poppen. Sinds kort is hij in Schiedam neergestreken en heeft hij in Ruimte in Beweging een partner om nieuwe en bestaande voorstellingen te spelen en te ontwikkelen. In 2015 maakte hij in het kader van het Liduinajaar een erg goed ontvangen voorstelling over deze stadsheilige en in oktober gaat zijn nieuwe voorstelling ‘Ik kom je opeten!’ in première.Verder speelt en schrijft hij voor televisie; onder andere Raaf van ‘Huisje Boompje Beestje’

http://www.martinsoeters.nl

Ruimte in Beweging aan de Boterstraat 81 in Schiedam een poppentheatervoorstelling van Martin Soeters.

4 augustus ‘Raaf op reis’ Martin Soeters, aanvang 14:00 uur

11 augustus ‘Mannetje Nies’ Martin Soeters, aanvang 14:00 uur

18 augustus ‘Centrale geheimen bank’ TG Knars 14:00 uur

3 september ‘Raaf op reis, Martin Soeters, aanvang 14:00 uur    

Entreeprijs € 2.50  

Reserveren via: info@ruimteinbeweging.nl

 

Raaf op reis.

Raaf, bekend van het schooltelevisieprogramma ‘Huisje Boompje, Beestje’, wil wel eens een nieuw verhaal vertellen. Maar hoe doe je dat? Geholpen door een tovenaar en zijn leerling, Mip, gaat hij op zoek. Maar dat gaat niet vanzelf: Mip en Raaf zijn niet de beste vrienden. En als dan ook nog eens de treinreis en de boottocht niet zo gaan als ze willen wordt het wel lastig om de zoektocht tot een goed einde te brengen.

Een fantasievolle voorstelling met de maffe Raaf in de hoofdrol, voor iedereen vanaf 5 jaar.

Voorstelling 4 augustus en 3 september

Centrale geheime bank

Welkom in de Centrale Geheimen Bank. Aan het loket ontvangt Bram al jaren alle geheimen van de wereld. Per afdeling staan vluchtige leugentjes, verjaardagsverrassingen, nooit-verstuurde-liefdesbrieven, geheimschriften en dagboeken netjes naast elkaar opgeslagen. Al die geheimen zitten veilig in kluisjes. Zo nu en dan worden ze afgestoft en gecontroleerd. Zit er nog wat in of is het al verklapt?

Om ervoor te zorgen dat iedereen zijn geheimen kwijt kan, helpt de jonge Ben sinds kort bij de CGB. Hij vindt het allemaal erg spannend en moet nog een hoop leren. Het is best lastig om alles goed te doen. Je mond te houden en deze niet voorbij te praten. De dingen die hij af en toe tegen komt! Of had hij dat niet moeten zeggen…?!

Een fantasievolle beeldende voorstelling waarbij poppen- en object-theater naast elkaar een plek hebben. Voor kinderen die voor het eerst of misschien al geoefende geheimhouders zijn.

Voorstelling 18 augustus

 

Mannetje Nies

Naar het gelijknamige boekje uit de reeks Gouden Boekjes.

Door het genies van de voddenman van het dorp gebeuren er vreemde dingen:

De oren van Kat en Konijn worden verwisseld; de stem van Hond klinkt heel anders; waar is de kam van Haan? Zo kunnen ze niet leven! Met zijn allen gaan ze op zoek naar Mannetje Nies, in de hoop dat hij het ook weer goed kan maken.

Een vrolijke voorleesvoorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar.

Voorstelling 11 augustus